Kledingadvies

Het is altijd wel spannend om op de foto te gaan, je wil er op je paasbest uitzien! En dan slaat de twijfel toe......

Dit shirtje met die schoenen? Past deze trui bij deze broek?

Hier onder wat tips die je kunnen helpen de perfecte outfit samen te stellen.

Rust


Zorg voor rust in de kleding. Dit kan door te kiezen voor effen kleding. Kies liever geen drukke prints, patronen, logo’s en teksten op je kleding. Dit werkt vaak storend en leidt de aandacht af waar het uiteindelijk om gaat: jou/ jullie. Ook kunnen hele fijne lijntjes of ruitjes in de kleding een moiré- en onscherp-effect geven op de foto. Tip: kies voor mooie materialen, zoals wol, kant, linnen, zijde.

Comfortabel


Kies kleding waar jij je fijn & comfortabel in voelt. Kies bijvoorbeeld niet te strak zittende kleding. Draag kleren die je zou aantrekken naar een feestje. Bruiloftkleding is te sjiek, maar een joggingsbroek is weer te casual.

Trek lekker kleding aan die fijn zit, want dat helpt om ontspannen op de foto terecht te komen.

Trends


Kledingtrends gaan net zo snel voorbij als ze komen en daar hang je dan aan de muur in je aussie.

Kies daarom liever geen tijdelijke trend/ modegril, maar tijdloze kleding, zodat je over een paar jaar nog steeds geniet van je foto’s.

Accessoires


Het is altijd leuk om een tasje, hoed, sjaal of zonnebril mee te nemen. we kijken dan wat werkt en wat niet. soms geeft het net even die extra touch.

Kleuren


  • Het seizoen heeft invloed op de kleurkeuze. De lente vraagt om frisse kleuren die licht en pastel zijn terwijl de herfst juist warmere kleuren vraagt. De locatieheeft ook invloed op de keuze van de kleuren. Hou rekening met de kleuren van de locatie van de fotoshoot. Kies je voor een natuurlijke omgeving met veel bruintinten (zoals een zandverstuiving), dan past bijvoorbeeld blauwe of groene kleding heel mooi. Ga je in het bos fotograferen, dan is het niet slim om groene kleding uit te kiezen; mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen. Is de locatie industrieel met veel grijstinten, zorg dan zelf voor kleur in je kleding. Maar is de locatie juist heel kleurrijk, ga dan zelf niet te uitbundig met je kleding.
  • Lichte, zachte, pastel of warme kleuren houden je foto's rustig en fris. Ze zijn ook nog eens goed te combineren. Vermijd felle en neon kleuren; ze passen slecht bij andere kleuren en reflecteren op je huid.Meerdere personen


Dat is altijd lastig want iedereen heeft zijn eigen stijl, die je natuurlijk terug wil zien op de foto. Maar het moet ook passen.

Je kunt een paar basiskleuren uitkiezen en dan variëren in andere tinten van diezelfde kleur.

Help elkaar bij het uitkiezen; Zeg gerust tegen opa dat die paarse blouse en die groene trui misschien voor die dag geen goede combi is.

Is het uiteindelijk toch een ratjetoe? Uiteindelijk gaat het om jullie! De kleren zijn maar bijzaak, ik probeer het onderlinge plezier de boventoon te laten voeren.

Algemene tips


Stop niks in je broekzak! Mannen doe die mobiel in een tas.

Geen elastiekjes om je pols (scrunchies zijn geen armbanden)

Kauwgom? Je adem ruik je niet op de foto

Alles komt goed, geniet van het samenzijn